Du behöver

  • 10 g jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 (knapp) dl gräddfil
  • 1 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • TILL SERVERING:
  • 1 rödlök
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 burk algkaviar

Gör så här

1
1 Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Rör ut mjölken med jästen. Tillsätt mjöl, gräddfil och äggula. Salta och peppra. Vispa smeten slät. Låt jäsa 30 min.

2

3
2 Vispa äggvitan hårt. Vänd ner den i smeten, rör försiktigt så allt blandar sig.

4

5
3 Grädda i väl smord plättlagg ca 2 min per sida.

6

7
4 Servera med finhackad rödlök, gräddfil och algkaviar.


Kommentar:
265 KCAL PER PORTION
E%13 proc protein, 33 proc fett, 54 proc kolhydrater