Du behöver
- 10 g jäst
- 2 1/2 dl mjölk
- 1 1/2 dl bovetemjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 (knapp) dl gräddfil
- 1 ägg
- salt
- svartpeppar
- TILL SERVERING:
- 1 rödlök
- 1 dl gräddfil
- 1/2 burk algkaviar
Gör så här
1
1 Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Rör ut mjölken med jästen. Tillsätt mjöl, gräddfil och äggula. Salta och peppra. Vispa smeten slät. Låt jäsa 30 min.
2
3
2 Vispa äggvitan hårt. Vänd ner den i smeten, rör försiktigt så allt blandar sig.
4
5
3 Grädda i väl smord plättlagg ca 2 min per sida.
6
7
4 Servera med finhackad rödlök, gräddfil och algkaviar.
265 KCAL PER PORTION
E%13 proc protein, 33 proc fett, 54 proc kolhydrater