Varm sardelldipp, bagna cauda

Du behöver 1 st ask raka sardeller 4 st vitlöksklyftor 1.5 dl olivolja 50 g smör normalsaltat 1 msk bladpersilja finhackad grönsaker att dippa till...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st ask raka sardeller
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl olivolja
  • 50 g smör normalsaltat
  • 1 msk bladpersilja finhackad
  • grönsaker att dippa till exempel morötter, blomkål i små buketter, paprika, fänkål

Gör så här

1
Fiska upp sardellerna ur sin olja och torka av lite med hushållspapper. Hacka dem fint.

2
Skala och riv eller finhacka vitlöken. Häll olivoljan i en kastrull och sjud försiktigt sardeller och vitlök däri under några minuter, de ska inte brynas utan mer smälta ut i oljan. Tärna smöret och låt smälta i oljan. Ta av från plattan. Tillsätt persiljan.

3
Servera genast varm med valfria sköljda, ansade grönsaker delade i mindre bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top