Siciliansk frestelse

Du behöver 4 PERSONER 3 dl helt speltvete (dinkelvete) 1/2 dl finskurna torkade fikon 1/2 dl finskurna torkade aprikoser 1/2 dl finskurna torkade plommon 1/2...


4 portioner

Du behöver

  • 4 PERSONER
  • 3 dl helt speltvete (dinkelvete)
  • 1/2 dl finskurna torkade fikon
  • 1/2 dl finskurna torkade aprikoser
  • 1/2 dl finskurna torkade plommon
  • 1/2 dl finskurna torkade dadlar
  • 1 dl honung
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 tsk rivet citronskal
  • TILL SERVERING
  • Ev mascarpone och en skiva färskt fikon

Gör så här

1
1. Koka vetet i vatten enligt anvisningar på paketet. Låt svalna.

2

3
2. Blanda i alla övriga ingredien ser och rör om ordentligt så att allt fördelar sig jämnt.

4

5
3. Ställ i kylen att svalna helt.

6

7
4. Ta ut och fördela i 4 små skålar.

8

9
5. Servera gärna med en klick mascarpone och eventuellt en skiva färskt fikon.


Kommentar:
385 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 15 procent fett, 78 procent kolhydrater

Receptet är hämtat ur boken ”Italienska desserter”, av Bo Hagström och Robert Maglia, Ica Bokförlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top