Du behöver
- 4 PERSONER
- 3 dl helt speltvete (dinkelvete)
- 1/2 dl finskurna torkade fikon
- 1/2 dl finskurna torkade aprikoser
- 1/2 dl finskurna torkade plommon
- 1/2 dl finskurna torkade dadlar
- 1 dl honung
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- 1 tsk rivet citronskal
- TILL SERVERING
- Ev mascarpone och en skiva färskt fikon
Gör så här
1
1. Koka vetet i vatten enligt anvisningar på paketet. Låt svalna.
2
3
2. Blanda i alla övriga ingredien ser och rör om ordentligt så att allt fördelar sig jämnt.
4
5
3. Ställ i kylen att svalna helt.
6
7
4. Ta ut och fördela i 4 små skålar.
8
9
5. Servera gärna med en klick mascarpone och eventuellt en skiva färskt fikon.
385 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 15 procent fett, 78 procent kolhydrater
Receptet är hämtat ur boken ”Italienska desserter”, av Bo Hagström och Robert Maglia, Ica Bokförlag.