Du behöver
- 400 g gröna ärter
- 2 burkar (à 200 g) ätfärdiga kidneybönor
- cirka 500 g tjock filé av miljömärkt torsk eller kolja
- skal och saft av 1 citron
- 1–2 tsk chiliflingor
- 1 tsk flingsalt
- 1 tärning fiskbuljong
- 2 msk (äppelcider)vinäger
- 60 g smör
- 5–8 cm färsk ingefära
- 2 tsk (oliv)olja
Gör så här
1
Låt ärterna tina. Skölj bönorna i sil under rinnande kallvatten. Låt rinna av. Blanda med ärterna. Ljumma blandningen försiktigt i mikro om du vill ha den varm.
2
Lägg tinad eller färsk fiskfilé i plastpåse. Strö i finrivet citrusskal, pressa i saften. Tillsätt chili och salt. Förslut påsen och vänd tills marinaden är blandad. Låt ligga på bänken, vänd emellanåt.
3
Koka upp 3 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt vinäger och smör, lite i taget, under vispning. Skala ingefäran, riv och pressa ner saften i såsen.
4
Hetta upp en grillpanna på näst högsta värme, pensla lätt med olja. Grilla avrunna fiskbitar randiga, cirka 1 1/2 minuter på varje sida.
Näringsvärde: Kcal 455, fett 17 g, kolhydrater 21 g, fibrer14 g