Citrongrillad fisk med ingefärssås

Du behöver 400 g gröna ärter 2 burkar (à 200 g) ätfärdiga kidneybönor cirka 500 g tjock filé av miljömärkt torsk eller kolja skal och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g gröna ärter
  • 2 burkar (à 200 g) ätfärdiga kidneybönor
  • cirka 500 g tjock filé av miljömärkt torsk eller kolja
  • skal och saft av 1 citron
  • 1–2 tsk chiliflingor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 msk (äppelcider)vinäger
  • 60 g smör
  • 5–8 cm färsk ingefära
  • 2 tsk (oliv)olja

Gör så här

1
Låt ärterna tina. Skölj bönorna i sil under rinnande kallvatten. Låt rinna av. Blanda med ärterna. Ljumma blandningen försiktigt i mikro om du vill ha den varm.

2
Lägg tinad eller färsk fiskfilé i plastpåse. Strö i finrivet citrusskal, pressa i saften. Tillsätt chili och salt. Förslut påsen och vänd tills marinaden är blandad. Låt ligga på bänken, vänd emellanåt.

3
Koka upp 3 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt vinäger och smör, lite i taget, under vispning. Skala ingefäran, riv och pressa ner saften i såsen.

4
Hetta upp en grillpanna på näst högsta värme, pensla lätt med olja. Grilla avrunna fiskbitar randiga, cirka 1 1/2 minuter på varje sida.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 455, fett 17 g, kolhydrater 21 g, fibrer14 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top