Halstrade laxkotletter med wasabimajonnäs

Du behöver 2 svartrötter vatten, salt citrussaft 1–1 1/2 dl majonnäs 2–3 tsk wasabi eller riven peppar­rot 4 st 2 cm tjocka laxkotletter 1 tsk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 svartrötter
  • vatten, salt
  • citrussaft
  • 1–1 1/2 dl majonnäs
  • 2–3 tsk wasabi eller riven peppar­rot
  • 4 st 2 cm tjocka laxkotletter
  • 1 tsk neutral olja
  • 2–3 msk pumpafrön

Gör så här

1
Skala svartrötterna och lägg dem efterhand i vid kastrull med saltat vatten och lite pressad citron eller lime (annars mörknar stängerna). Koka upp och sjud stängerna knappt mjuka, 8–11 minuter, efter grovlek. Ta upp och låt rinna av.

2
Blanda majonnäsen med wasabi eller pepparrot efter egen smak.

3
Hetta upp grillpannan tills den är riktigt het. Låt svartrötterna bli randiga och heta ett par minuter i pannan. Känn med lätt tumme efter ben mitt i laxköttet, dra bort med pincett om du hittar några. Pensla laxköttet med olja, salta och peppra. Vik in de tunna slaksidebitarna mot mitten, så gott det går. Grilla kotletterna cirka 2 minuter på varje sida. Låt eventuellt pumpafröna grilla med någon minut. Servera bums.


Kommentar:
Tips! Kokt färskpotatis eller timjanskryddad bulgur kan läggas till för mättnads skull. Byt gärna svartrot mot sparris.
Tips! Ingen grillpanna? Använd vanlig stekpanna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top