Du behöver
- 1 tsk olivolja
- 2 dl parboiled-ris
- 4 dl tomatjuice
- 1/2 tärning hönsbuljong
- några körsbärstomater
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 gul lök
- 2–3 msk smör
- 500 g kycklinglever
- 1 dl vatten
- 1 dl sherry, portvin eller madeira (eller 1 dl vatten + 2 msk balsamvinäger)
- 1/2 hönsbuljongtärning
Gör så här
1
Hetta upp olja i kastrull, fräs riset under omrörning någon minut. Häll i tomatjuice, rör i en halv buljongtärning. Koka upp, sänk till lägsta värme. Låt bli färdigt under lock.
2
Fräs halverade tomater hastigt i olja på hög värme, salta, peppra. Vänd ner i riset vid servering.
3
Grovtärna lök, stek genomskinlig på medelvärme, ta upp. Stek bitar av lever i smör på hög värme. Salta och peppra, ta upp. Häll vatten och vin i pannan, smula i buljong. Lägg tillbaka lök och lever, låt puttra 3–4 minuter under lock.
Näringsvärde: Kcal 622, fett 21 g, kolhydrater 62 g, fibrer 3 g
Veckans järnrika!