Kycklinglever med tomatrisotto

Du behöver 1 tsk olivolja 2 dl parboiled-ris 4 dl tomatjuice 1/2 tärning hönsbuljong några körsbärstomater flingsalt svartpeppar 1 gul lök 2–3 msk smör 500...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl parboiled-ris
  • 4 dl tomatjuice
  • 1/2 tärning hönsbuljong
  • några körsbärstomater
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2–3 msk smör
  • 500 g kycklinglever
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sherry, portvin eller madeira (eller 1 dl vatten + 2 msk balsamvinäger)
  • 1/2 hönsbuljongtärning

Gör så här

1
Hetta upp olja i kastrull, fräs riset under omrörning någon minut. Häll i tomatjuice, rör i en halv buljongtärning. Koka upp, sänk till lägsta värme. Låt bli färdigt under lock.

2
Fräs halverade tomater hastigt i olja på hög värme, salta, peppra. Vänd ner i riset vid servering.

3
Grovtärna lök, stek genomskinlig på medelvärme, ta upp. Stek bitar av lever i smör på hög värme. Salta och peppra, ta upp. Häll vatten och vin i pannan, smula i buljong. Lägg tillbaka lök och lever, låt puttra 3–4 minuter under lock.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 622, fett 21 g, kolhydrater 62 g, fibrer 3 g
Veckans järnrika!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top