Skinksvepta laxbiffar med druvsky

Du behöver 500–600 g benfri laxfilé utan skinn 1–2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar 4 tunna, långa skivor lufttorkad skinka (typ parmaskinka) 2 msk smör...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500–600 g benfri laxfilé utan skinn
  • 1–2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 tunna, långa skivor lufttorkad skinka (typ parmaskinka)
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sherry, portvin eller madeira
  • 1/2 tärning kalvbuljong
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • (1/2 msk mörk såsredning)
  • 2 dl halverade druvor

Gör så här

1
Dela filén i grova bitar, hacka den grovt i mixer med salt och peppar. Färsen behöver inte vara slät. Forma till fyra biffar med våta händer. Svep en skiva skinka runt varje biff.

2
Smält smöret i stekpanna på näst högsta värme. När det slutar fräsa ska biffarna i pannan med skarven neråt. Stek 2–3 minuter på varje sida. Ta upp, håll varmt.

3
Häll vatten och vin i pannan, smula i kalvbuljong, strö i rosépeppar. Låt puttra någon minut på svag värme. Red av om du vill ha lite tjockare sky. Vänd i druvorna strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top