Moussaka

Du behöver 2 st aubergine (ca 750 g) 1 tsk salt 2.5 msk olja Köttfärsröra: 400 g kronfågel kycklingfärs salt och peppar oregano 2 st...

Tillagningstid: 60 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 2 st aubergine (ca 750 g)
  • 1 tsk salt
  • 2.5 msk olja

Köttfärsröra:

400 g kronfågel kycklingfärs
salt och peppar
oregano
2 st gula lökar
400 g krossade tomater
1 dl ketchup
0.5 dl örtkryddor (basilika, oregano, timjan)
4 dl ostsås
1.5 dl riven ost

Gör så här

1
Skär auberginerna i skivor. Strö salt över dem och låt ligga ca 15 min tills vätskan dras ut. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i olja. Lägg i kycklingfärsen och stek den smulig. Krydda och tillsätt tomatkross och ketchup. Låt puttra samman i ca 5 min utan lock, tillsätt örtkryddorna mot slutet och smaka av ev med mer kryddor. Röran bör vara smakrik. Torka av aubergineskivorna och stek dem i olja, krydda med peppar. Varva aubergineskivor, kycklingköttfärsröra och ostsås i en ugnssäker form. Toppa med riven ost. Grädda i 200° C i ca 45 min och servera en sallad till.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top