Grön ärtsoppa med bacon och mynta

Du behöver 2 st schalottenlökar finhackade 1 st vitlök finhackad 1 msk smör 1 dl vitt vin 1 l kycklingbuljong kokhet (vatten + 4 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 1 st vitlök finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l kycklingbuljong kokhet (vatten + 4 msk konc kycklingfond)
  • 600 g gröna ärter frysta
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 st burk crème fraîche
1 pkt bacon strimlad, knaperstekt
0.5 kruka mynta bladen, strimlade

Gör så här

1
Fräs löksorterna i smöret i en kastrull, så att de mjuknar men inte tar färg. Tillsätt vinet och låt koka in.

2
Häll på hälften av buljongen och häll i ärterna. Låt koka upp, och stavmixa sedan till en slät puré. Späd med resten av buljongen till bra konsistens. Hetta upp igen och smaka av med salt och svartpeppar.

3
Servera soppan med en klick creme fraiche, bacon och färsk mynta.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 570, fett 30 g, kolhydrater 45 g, fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top