Kardemummamuffins med semmelfyllning

Du behöver 75 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl (180 g) 2 tsk bakpulver 1 tsk kardemumma stött eller malen...

Tillagningstid: 25 minuter
18 portioner

Du behöver

  • 75 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma stött eller malen
  • 1.5 dl mjölk

Fyllning:

200 g mandelmassa
0.5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker till pudring

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull på spisen eller en bunke i mikron.

2
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret.

3
Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner detta i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör även ner det smälta smöret och blanda till en jämn smet.

4
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 20 minuter. Låt svalna helt.

5
Skär av ett lock på varje muffin och gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan och blanda med inkråmet och mjölken. Rör ihop till en tjock smet och fyll muffinsen igen.

6
Vispa grädden, spritsa den på bakelsens topp och sätt eventuellt tillbaka locket. Pudra i så fall med florsocker.


Kommentar:
Tid: 25 minuter + tid i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top