Björnbär möter pecan

Du behöver Botten: 2 dl pecannötter 1 msk honung 2 tsk rapsolja en nypa salt Marmeladfyllning: 5 fikon + ev 3 msk vatten (om du...


12 portioner

Du behöver

  • Botten:
  • 2 dl pecannötter
  • 1 msk honung
  • 2 tsk rapsolja
  • en nypa salt
  • Marmeladfyllning:
  • 5 fikon + ev 3 msk vatten (om du använder färska)
  • 225 g björnbär, tinade eller 4 dl färska
  • Topping/chokladsås:
  • 2 dl kokosolja
  • 1 1/2 dl kakaopulver
  • 1/2 dl honung eller agavesirap
  • Garnering:
  • Björnbär eller valfria bär

Gör så här

1
1. Blötlägg torkade fikon i 4–10 timmar.

2

3
2. Kör pecannötterna till ett fint mjöl i matberedaren.

4

5
3. Tillsätt honung, rapsolja och salt. Kör igen.

6

7
4. Tryck ut i bullformar eller i en mindre pajform och gör en stor bakelse.

8

9
5. Mixa ingredienserna till fikon- och björnbärsmarmeladen.

10

11
6. Bred ut björnbärsmarmeladen på botten.

12

13
7. Gör kokosoljan rinnande i vattenbad.

14

15
8. Rör ner kakaopulver och honung i kokosoljan.

16

17
9. Häll chokladsåsen över fyllningen så att den täcker.

18

19
10 Ställ in bakelserna i kylen eller i frysen tills chokladen stelnat. Tina dem i cirka 20 minuter före servering om de har varit i frysen.

20

21
11. Garnera med björnbär eller andra bär. Bakelserna kan förvaras i frysen i flera månader. På bilden är det även en klick cashewgrädde som topping.


Kommentar:
Receptet kommer från boken “Raw Delight” av Erica Palmcrantz och Irmela Lilja, Ica Bokförlag 2010.

279 KCAL PER STYCK
E% 4 proc protein, 78 proc fett, 18 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top