Du behöver
- PIZZABOTTEN:
- 0,25 pkt jäst
- 2,5 dl vatten
- 1 msk olivolja
- 1 tsk socker
- 2 krm salt
- 1 dl fullkornsdinkel
- ca 4,5 dl vetemjöl
- TOMATSÅS:
- 0,75 dl tomatpuré
- 0,75 dl chilisås (av ketchuptyp)
- 2 msk vatten
- 1 tsk socker
- 1 tsk oregano
- salt och peppar
- FYLLNING:
- 200 g shiitake
- 1 äpple
- 1 msk margarin, eventuellt mjölkfritt
- salt och svartpeppar
- 100 g bredbar chèvre
- 1 kruka oregano att garnera med
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, socker, salt, fullkornsdinkel och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen vila 30 minuter.
2
3
2. Dela degen i först 4 delar som du sedan delar i 7 bitar. Kavla ut varje bit till en rund kaka. Lägg pizzabottnarna på ett bakplåtspapper på en plåt.
4
5
3. Blanda tomatpuré, chilisås, vatten, socker, oregano, salt och peppar till en tomatsås. Klicka lite tomatsås på varje.
6
7
4. Halvera shiitaken och skär äpplet i små bitar. Stek shiitake och äpple i margarin. Fördela shiitake och äpple ovanpå pizzorna. Lägg på en klick chevre.
8
9
5. Grädda pizzorna i ca 10 minuter. Garnera med färsk oregano.
69 KCAL PER PIZZA
E% 12 proc protein, 24 proc fett, 64 procent kolhydrater