Minipizzor

Du behöver PIZZABOTTEN: 0,25 pkt jäst 2,5 dl vatten 1 msk olivolja 1 tsk socker 2 krm salt 1 dl fullkornsdinkel ca 4,5 dl vetemjöl...


8 portioner

Du behöver

  • PIZZABOTTEN:
  • 0,25 pkt jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 dl fullkornsdinkel
  • ca 4,5 dl vetemjöl
  • TOMATSÅS:
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 0,75 dl chilisås (av ketchuptyp)
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • FYLLNING:
  • 200 g shiitake
  • 1 äpple
  • 1 msk margarin, eventuellt mjölkfritt
  • salt och svartpeppar
  • 100 g bredbar chèvre
  • 1 kruka oregano att garnera med

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, socker, salt, fullkornsdinkel och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen vila 30 minuter.

2

3
2. Dela degen i först 4 delar som du sedan delar i 7 bitar. Kavla ut varje bit till en rund kaka. Lägg pizzabottnarna på ett bakplåtspapper på en plåt.

4

5
3. Blanda tomatpuré, chilisås, vatten, socker, oregano, salt och peppar till en tomatsås. Klicka lite tomatsås på varje.

6

7
4. Halvera shiitaken och skär äpplet i små bitar. Stek shiitake och äpple i margarin. Fördela shiitake och äpple ovanpå pizzorna. Lägg på en klick chevre.

8

9
5. Grädda pizzorna i ca 10 minuter. Garnera med färsk oregano.


Kommentar:
69 KCAL PER PIZZA
E% 12 proc protein, 24 proc fett, 64 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top