Du behöver
- 2 lökar
- 3 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 3 tsk curry
- 2 morötter
- 1 squash
- 3 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde, eller havregrädde
- 1 tsk honung
- 1 msk citronsaft
- 2 msk sesampasta
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 5 dl kokta pinto- eller kidneybönor
- TILLBEHÖR:
- 4 portioner ris
- chutney
Gör så här
1
1. Hacka löken och fräs den på låg värme i olja tills dess att den blivit riktigt mjuk.
2
3
2. Tillsätt pressad vitlök och curry. Skiva morötterna, tärna squashen och tillsätt den i lökblandningen. Tillsätt en deciliter vatten och låt småkoka i 10 minuter.
4
5
3. Tillsätt grädde, honung, citronsaft, sesampasta, 1 dl vatten och buljongtärning. När det kokat upp blanda i bönor och eventuellt ytterligare en deciliter vatten. Låt grytan puttra på låg värme i 5 minuter.
6
7
Servera med ris och gärna en god chutney.
323 KCAL PER PORTION (utan tillbehör)
E% 15 procent protein, 57 procent fett, 29 procent kolhydrater
Frossa i billiga bönor – som dessutom är sprängfyllda av nyttigt protein, vitaminer och mineraler.