Du behöver

  • 2 lökar
  • 3 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk curry
  • 2 morötter
  • 1 squash
  • 3 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde, eller havregrädde
  • 1 tsk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk sesampasta
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 5 dl kokta pinto- eller kidneybönor
  • TILLBEHÖR:
  • 4 portioner ris
  • chutney

Gör så här

1
1. Hacka löken och fräs den på låg värme i olja tills dess att den blivit riktigt mjuk.

2

3
2. Tillsätt pressad vitlök och curry. Skiva morötterna, tärna squashen och tillsätt den i lökblandningen. Tillsätt en deciliter vatten och låt småkoka i 10 minuter.

4

5
3. Tillsätt grädde, honung, citronsaft, sesampasta, 1 dl vatten och buljongtärning. När det kokat upp blanda i bönor och eventuellt ytterligare en deciliter vatten. Låt grytan puttra på låg värme i 5 minuter.

6

7
Servera med ris och gärna en god chutney.


Kommentar:
323 KCAL PER PORTION (utan tillbehör)
E% 15 procent protein, 57 procent fett, 29 procent kolhydrater

Frossa i billiga bönor – som dessutom är sprängfyllda av nyttigt protein, vitaminer och mineraler.