Du behöver
- Pannkakssmet:
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- drygt 1 1/2 dl mjölk
- 1 tsk strösocker
- 1 krm salt
- smör till stekning
- Fyllning:
- 2 dl vispgrädde
- 3–4 dl färska eller frysta och tinade bär, gärna hallon och blåbär
- cirka 2 msk strösocker
Gör så här
1
Vispa upp ägget till pannkakssmeten och rör ner mjölet och lite av mjölken. Vispa till en klumpfri smet och tillsätt resten av mjölken, sockret och saltet. Grädda plättar i en välsmord plättlagg och ställ åt sidan att svalna lite.
2
Vispa grädden fluffig men inte för tjock. Rör ihop bären med strösockret. Varva plättarna med grädde och bär på små assietter, och servera direkt.
3
Tips! Vill du förebereda i god tid kan du vispa ihop smeten i förväg, eller till och med steka färdigt plättarna och låta dem stå i kylen.