Rabarbersmälta till sorbet

Du behöver 3.5 st stjälkar (350 g) 1 dl strösocker minst 0.5 dl vatten Till servering: sorbet maränger ev Gör så här 1 Skölj stjälkarna...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 st stjälkar (350 g)
  • 1 dl strösocker minst
  • 0.5 dl vatten

Till servering:

sorbet
maränger ev

Gör så här

1
Skölj stjälkarna och skär dem i tunna skivor. Varva i kastrull med sockret, tillsätt vattnet. Koka upp under lock på hög värme. Sänk till låg, glänta på locket och låt puttra utan omrörning cirka 10 minuter, tills rabarbern är mjuk. Smaka, behövs mera socker?

2
Dra från plattan och sockra ytan, annars skinnar den sig. Servera smältan varm eller kyld till glass. Om du vill kan du bjuda maränger till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top