Citruskyckling

Du behöver 1 st kyckling Färsk Kronfågel, ca 1 kg 2 msk smält smör 0.5 tsk soja salt och peppar Fyllning: 1 st citron (tunnskalig,...

Tillagningstid: 90 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling Färsk Kronfågel, ca 1 kg
  • 2 msk smält smör
  • 0.5 tsk soja salt och peppar

Fyllning:

1 st citron (tunnskalig, inte allt för stor)
1 kruka timjan
30 g smör
1 st vitlöksklyfta pressad
1 st lime

Gör så här

Salta och peppra kycklingen inuti. Blanda smält smör med soja och pensla kycklingen runt om. Krydda med salt och peppar. Skrubba citrusfrukterna väl med hett vatten. Skåra citronen längs med runt om. Blanda smör med salt, peppar, vitlök och ca 1/2 kruka hackad timjan. Fördela smöret runt om citronen och tryck in den i kycklingen. Skär små sneda snitt i brösten på kycklingen och tryck in små klyftor av lime. Lägg kycklingen med brösten uppåt i en smord form. Strö över resterande timjan. Stek i ugn 175°C ca 50 min per kg kyckling. Pensla kycklingen mot slutet av stekningen med skyn som bildas i formen. Prova med sticka om kycklingen är färdig. Kontrollera där lårbenet är fäst vid kroppen. Köttsaften ska vara klar, utan rosa inslag.


Kommentar:
Servera med en krämig potatisgratäng eller klyftpotatis och en kall sås samt en god sallad. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top