Du behöver
- 600 g tinat torskblock (krav- eller msc-märkt)
- salt, svartpeppar
- 1 stor purjolök
- 2 paprikor, olika färg
- smör till form och fisk
- 3 dl matyoghurt
- cirka 150 g ansjovisfilé
- 2 msk finklippt gräslök
Gör så här
1
Värm ugnen till 175 grader. Dela fisken i 2 1/2- centimetersskivor, salta och peppra runt om. Snitta purjon, skölj och grovskiva. Ta ur paprikorna och skiva dem.
2
Varva fisk, purjo och paprika i smord ugnsform. Pensla en aning mikrat (smält) smör på fisken och ställ mitt i ugnen cirka 20 minuter. Täck med alfolie de sista 5–10 minuterna.
3
Rör om i yoghurten. Finhacka ansjovisfileerna och blanda ner i yoghurten, rör i gräslöken. Servera tillsammans med pressad potatis.
Näringsvärde: Kcal 602, Fett 14 g, Kolhydrater 75 g, Fibrer 6 g