Ugnstorsk med ansjovisklick

Du behöver 600 g tinat torskblock (krav- eller msc-märkt) salt, svartpeppar 1 stor purjolök 2 paprikor, olika färg smör till form och fisk 3 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g tinat torskblock (krav- eller msc-märkt)
  • salt, svartpeppar
  • 1 stor purjolök
  • 2 paprikor, olika färg
  • smör till form och fisk
  • 3 dl matyoghurt
  • cirka 150 g ansjovisfilé
  • 2 msk finklippt gräslök

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Dela fisken i 2 1/2- centimetersskivor, salta och peppra runt om. Snitta purjon, skölj och grovskiva. Ta ur paprikorna och skiva dem.

2
Varva fisk, purjo och paprika i smord ugnsform. Pensla en aning mikrat (smält) smör på fisken och ställ mitt i ugnen cirka 20 minuter. Täck med alfolie de sista 5–10 minuterna.

3
Rör om i yoghurten. Finhacka ansjovisfileerna och blanda ner i yoghurten, rör i gräslöken. Servera tillsammans med pressad potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 602, Fett 14 g, Kolhydrater 75 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top