Frasiga knyten med vitkål

Du behöver 1 msk rapsolja 1 vitlöksklyfta 1 tsk riven ingefära 200 g quornfärs 1/2 tsk sambal oelek eller lite finhackad färsk chili efter smak...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 200 g quornfärs
  • 1/2 tsk sambal oelek eller lite finhackad färsk chili efter smak
  • 1 msk soja
  • 200 g strimlad vitkål
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • ca 8 filodegsblad
  • 3 msk smält smör till pensling
  • TILLBEHÖR
  • Thai sweet chili
  • Blandad sallad

Gör så här

1
1. Hetta upp en stekpanna eller wok. Häll i oljan, pressa i vitlöksklyftan och tillsätt ingefäran. Stek färsen och krydda med chili och soja.

2

3
2. Tillsätt den strimlade vitkålen och låt den steka med tills den mjuknat. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt färsblandningen svalna så att den är helt kall.

4

5
3. Ta fram ett ark filodeg i taget. Dela det i 4 remsor och lägg lite av färsblandningen i ena kortsidan av remsan. Vik över en flik på diagonalen och fortsätt så tills du får en trekant i flera lager. Alternativt kan du rulla dem i rullar.

6

7
4. Pensla knytena/rullarna med smält smör och grädda dem i 225 graders ugnsvärme i ca 20 min eller tills de får fin färg.

8

9
5. Servera med sweet chili-sås och en blandad sallad.


Kommentar:
392 KCAL PER PORTION (inklusive 150 g sallad och 1 msk Thai sweet chili)
E% 15 proc protein, 35 proc fett, 50 proc kolhydrater

Foto: Thinkstock

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top