Du behöver
- 1 msk rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk riven ingefära
- 200 g quornfärs
- 1/2 tsk sambal oelek eller lite finhackad färsk chili efter smak
- 1 msk soja
- 200 g strimlad vitkål
- salt
- nymalen svartpeppar
- ca 8 filodegsblad
- 3 msk smält smör till pensling
- TILLBEHÖR
- Thai sweet chili
- Blandad sallad
Gör så här
1
1. Hetta upp en stekpanna eller wok. Häll i oljan, pressa i vitlöksklyftan och tillsätt ingefäran. Stek färsen och krydda med chili och soja.
2
3
2. Tillsätt den strimlade vitkålen och låt den steka med tills den mjuknat. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt färsblandningen svalna så att den är helt kall.
4
5
3. Ta fram ett ark filodeg i taget. Dela det i 4 remsor och lägg lite av färsblandningen i ena kortsidan av remsan. Vik över en flik på diagonalen och fortsätt så tills du får en trekant i flera lager. Alternativt kan du rulla dem i rullar.
6
7
4. Pensla knytena/rullarna med smält smör och grädda dem i 225 graders ugnsvärme i ca 20 min eller tills de får fin färg.
8
9
5. Servera med sweet chili-sås och en blandad sallad.
392 KCAL PER PORTION (inklusive 150 g sallad och 1 msk Thai sweet chili)
E% 15 proc protein, 35 proc fett, 50 proc kolhydrater
Foto: Thinkstock