Du behöver
- 600 g färskpotatis
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk dijonsenap grov
- 3 msk vit balsamvinäger
- 1/2–1 st vitlök riven
- 1 dl olivolja
- 1 dl bladpersilja hackad
- 0.5 st rödlök skalad, tunnskivad
- 1 msk kapris
- salt nymalen svartpeppar
- 400 g lammkorv av mergueztyp
- olja till stekning
- 20 st körsbärstomater klyftade
- olivolja god
Gör så här
1
Koka potatisen i saltat vatten.
2
Rör ihop senap, balsamvinäger och vitlök i en stor skål, vispa i oljan, tillsätt persilja, rödlök och kapris.
3
Slå vattnet av den kokta potatisen, låt ånga av och skär ner i dressingskålen. Blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar.
4
Stek korven i lite olja, servera med potatissallad, och tomater som ringlats med olivolja och strötts med flingsalt.
Näringsvärde: Kcal 457, fett 24 g, kolhydrater 44 g, fibrer 6 g