Rabarbermarmelad med ingefära

Du behöver 1 kg rabarber 500 g syltsocker 1 bitar färsk ingefära 8-10 cm Gör så här 1 Sätt ugnen på 100 grader, värm patentglas,...

Tillagningstid: 60 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 kg rabarber
  • 500 g syltsocker
  • 1 bitar färsk ingefära 8-10 cm

Gör så här

1
Sätt ugnen på 100 grader, värm patentglas, glasburkar och skruvlock på plåt. (Lösa gummiringar bör i stället doppas kort i sjudande vatten.) Skölj och finskiva rabarbern, varva med sockret i en gryta. Låt stå någon halvtimme tills rabarbern börjar safta sig.

2
Skala och skiva då ingefäran med potatisskalare. Blanda ner i rabarbern.

3
Hetta upp på medelvärme och koka frukten mjuk på svag värme 10–20 minuter. Häll upp i ugnsvarma burkar, sätt på täta lock och vänd burkarna upp och ner för svalning.


Kommentar:
Tid: 40-60 minuter. Ger cirka 1 1/2 liter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top