Du behöver
- 150 g rucola
- 150 g färsk spenat
- 1 msk olivolja
- 1 st gul lök skalad, tärnad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 2 st potatis skalade, tärnade
- 11 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl grädde
- 8 skiva rostbröd
- 1 pkt fetaost
Gör så här
1
Skölj rucola och spenat i ett durkslag. Rensa bort grova spenatstjälkar.
2
Fräs löken i oljan i en kastrull så att den blir mjuk men inte tar färg. Tillsätt vitlök och potatis och fräs några minuter till. Smula i buljongtärningar och häll i vattnet, låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter.
3
Lägg i spenat och rucola och låt koka med någon minut. Mixa soppan slät med stavmixer, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
4
Hyvla eller skär fetaost och lägg på fyra av bröden, täck med resterande bröd och grilla gyllene i smörgåsjärn. Servera till soppan.
Näringsvärde: Kcal 441, Fett 27 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 3 g