Rucolasoppa med fetaosttoast

Du behöver 150 g rucola 150 g färsk spenat 1 msk olivolja 1 st gul lök skalad, tärnad 1 st vitlöksklyfta hackad 2 st potatis...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g rucola
  • 150 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök skalad, tärnad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2 st potatis skalade, tärnade
  • 11 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl grädde
  • 8 skiva rostbröd
  • 1 pkt fetaost

Gör så här

1
Skölj rucola och spenat i ett durkslag. Rensa bort grova spenatstjälkar.

2
Fräs löken i oljan i en kastrull så att den blir mjuk men inte tar färg. Tillsätt vitlök och potatis och fräs några minuter till. Smula i buljongtärningar och häll i vattnet, låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter.

3
Lägg i spenat och rucola och låt koka med någon minut. Mixa soppan slät med stavmixer, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

4
Hyvla eller skär fetaost och lägg på fyra av bröden, täck med resterande bröd och grilla gyllene i smörgåsjärn. Servera till soppan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 441, Fett 27 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top