Du behöver
- 2 frysta bananer
- 6 färska jordgubbar
- CHOKLADSÅS
- 1 dl kokosolja
- 2–3 msk agavesirap
- 1/2–3/4 dl kakaopulver
Gör så här
1
1. Skala bananerna, dela i bitar och stoppa i plastpåse och lägg i frysen 6–12 timmar.
2
3
2. Gör kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad.
4
5
3. Rör ner agavesirap och kakaopulver.
6
7
4. När du ska tillreda glassen tina bananerna i cirka 15 minuter. Kör i matberedaren tills det blir en glasskonsistens.
8
9
5. Lägg upp i två skålar. Rör runt i chokladsåsen och häll över.
10
11
6. Toppa med färska jordgubbar.
397 KCAL PER PORTION (vid ½ sats chokladsås)
E% 3 procent protein, 62 procent fett, 35 procent kolhydrater