Hallonsorbet

Du behöver 2 st gelatinblad 5 dl vatten 1.5 dl strösocker 1 kg hallon upptinade eller färska bär färska och citronmeliss Gör så här 1...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 kg hallon upptinade eller färska
  • bär färska och citronmeliss

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Koka upp vatten och socker. Ta av kastrullen från spisen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt dem under omrörning. Låt svalna.

2
Passera hallonen genom en sil, det vill säga tryck med hjälp av en sked ut så mycket som möjligt. Blanda med sockerlagen. Frys därefter i glassmaskin i cirka 40 minuter. Garnera gärna med färska bär och citronmeliss.

3
Tips! Om du inte har någon glassmaskin kan du frysa sorbeten i en bunke i frysen. Det tar 3–4 timmar, vispa om ordentligt en gång i halvtimmen.


Kommentar:
Receptet kommer från Claes Karlssons bok “Stora boken om desserter och bakverk” (Safir Förlag).
Receptet ger 8-10 portioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top