Du behöver
- 600 g potatis gärna färsk
- 2 st rödlökar
- 400 g fiskfilé t ex sej
- 2 st ägg
- 1.5 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
- 2 msk olja till stekning
- 0.75 tsk salt
- 2 krm peppar
- 50 g ärtskott
Till servering:
lätt crème fraiche
citronklyftor
Gör så här
1
Borsta och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
2
Skala och skär löken i tunna klyftor. Stek den mjuk i olja i cirka
3
3 minuter. Ställ åt sidan.
4
Skär fisken i långa portionsbitar. Salta dem. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i pankoströbröd.
5
Stek dem, några åt gången, i oljan på ganska svag värme i 2–3 minuter på varje sida, beroende på fiskens tjocklek. Salta och peppra.
6
Vänd ner ärtskotten med löken. Servera fisken med rödlökssallad, potatis, en klick creme fraiche och citronklyfta.
Näringsvärde: Kcal 492, fett 22 g, kolhydrater 48 g, fibrer 3 g