Pankostekt sej med rödlök

Du behöver 600 g potatis gärna färsk 2 st rödlökar 400 g fiskfilé t ex sej 2 st ägg 1.5 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g potatis gärna färsk
  • 2 st rödlökar
  • 400 g fiskfilé t ex sej
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
  • 2 msk olja till stekning
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 50 g ärtskott

Till servering:

lätt crème fraiche
citronklyftor

Gör så här

1
Borsta och koka potatisen mjuk i saltat vatten.

2
Skala och skär löken i tunna klyftor. Stek den mjuk i olja i cirka

3
3 minuter. Ställ åt sidan.

4
Skär fisken i långa portionsbitar. Salta dem. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i pankoströbröd.

5
Stek dem, några åt gången, i oljan på ganska svag värme i 2–3 minuter på varje sida, beroende på fiskens tjocklek. Salta och peppra.

6
Vänd ner ärtskotten med löken. Servera fisken med rödlökssallad, potatis, en klick creme fraiche och citronklyfta.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 492, fett 22 g, kolhydrater 48 g, fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top