Räkpanna

Du behöver 1 kg räkor skalade stora 4 st paprikor gärna olika färger 0.5 dl olivolja 30 st svarta oliver kärnfria 0.5 dl oreganoblad färska...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor skalade stora
  • 4 st paprikor gärna olika färger
  • 0.5 dl olivolja
  • 30 st svarta oliver kärnfria
  • 0.5 dl oreganoblad färska
  • havssalt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 st citron

Gör så här

1
Kärna ur och skär paprikorna i munsbitar. Värm hälften av olivoljan i en panna och låt paprikabitarna ligga och småputtra tills de blir knappt mjuka. Ta upp dem ur pannan med hålslev eller sila ifrån dem, men spara på stekfettet. Häll i resten av olivoljan i pannan och låt den bli ganska het. Fräs räkorna runtom i cirka 2 minuter och dofta över cayennepeppar. Lägg tillbaks paprikabitarna i pannan och lägg i oliver och oreganoblad. Strö över salt och rör om. Pressa saften ur citronerna och tillsätt den. Låt det hela puttra 3-4 minuter.

2
Servera direkt ur pannan tillsammans med baguette att suga upp såsen med.


Kommentar:
Receptet kommer från Hemma bästs picknick-buffé och är beräknad för 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top