Du behöver
- 1 kg räkor skalade stora
- 4 st paprikor gärna olika färger
- 0.5 dl olivolja
- 30 st svarta oliver kärnfria
- 0.5 dl oreganoblad färska
- havssalt
- 2 krm cayennepeppar
- 2 st citron
Gör så här
1
Kärna ur och skär paprikorna i munsbitar. Värm hälften av olivoljan i en panna och låt paprikabitarna ligga och småputtra tills de blir knappt mjuka. Ta upp dem ur pannan med hålslev eller sila ifrån dem, men spara på stekfettet. Häll i resten av olivoljan i pannan och låt den bli ganska het. Fräs räkorna runtom i cirka 2 minuter och dofta över cayennepeppar. Lägg tillbaks paprikabitarna i pannan och lägg i oliver och oreganoblad. Strö över salt och rör om. Pressa saften ur citronerna och tillsätt den. Låt det hela puttra 3-4 minuter.
2
Servera direkt ur pannan tillsammans med baguette att suga upp såsen med.
Receptet kommer från Hemma bästs picknick-buffé och är beräknad för 10 personer.