Renskavstortilla med blandad sallad

Du behöver 4 mjuka tortillabröd eller mjukt tunnbröd 1 msk matolja 1 paket (240 g) renskav 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar 1/4 chilipeppar, finhackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 mjuka tortillabröd
  • eller mjukt tunnbröd
  • 1 msk matolja
  • 1 paket (240 g) renskav
  • 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
  • 1/4 chilipeppar, finhackad
  • 4 dl (250 g) fryst grönsaksblandning t ex broccoli och majs
  • 1/2–1 dl chilisås av ketchuptyp
  • Sås:
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 2 tsk limesaft
  • 1/2 tsk (rå)socker
  • sallad

Gör så här

1
Vänd tortillabröden snabbt i glödhet stekpanna med några droppar olja. Trava bröden och lägg en handduk över.

2
Hetta upp olja i stekpanna eller wok på stark värme. Lägg i halvtinat skav. Lyft och bryn i 2–3 minuter. Salta och peppra. Lägg i chilipeppar och frysgrönsaker, vänd dem väl genomvarma tillsammans med köttet. Bind ihop ingredienserna med chilisås. Fördela röran i bröden.

3
Ringla över hoprörd sås av yoghurt, limesaft och socker. Rulla samman och servera med sallad.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 490, fett 12 g, kolhydrater 50 g, fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top