Du behöver
- 4 mjuka tortillabröd
- eller mjukt tunnbröd
- 1 msk matolja
- 1 paket (240 g) renskav
- 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
- 1/4 chilipeppar, finhackad
- 4 dl (250 g) fryst grönsaksblandning t ex broccoli och majs
- 1/2–1 dl chilisås av ketchuptyp
- Sås:
- 4 msk matlagningsyoghurt
- 2 tsk limesaft
- 1/2 tsk (rå)socker
- sallad
Gör så här
1
Vänd tortillabröden snabbt i glödhet stekpanna med några droppar olja. Trava bröden och lägg en handduk över.
2
Hetta upp olja i stekpanna eller wok på stark värme. Lägg i halvtinat skav. Lyft och bryn i 2–3 minuter. Salta och peppra. Lägg i chilipeppar och frysgrönsaker, vänd dem väl genomvarma tillsammans med köttet. Bind ihop ingredienserna med chilisås. Fördela röran i bröden.
3
Ringla över hoprörd sås av yoghurt, limesaft och socker. Rulla samman och servera med sallad.
Näringsvärde: Kcal 490, fett 12 g, kolhydrater 50 g, fibrer 6 g