Du behöver

  • Friséesallad eller annan sallad på kruka
  • 2 st avokados
  • 100 g getost
  • 16 körsbärstomater
  • 1 msk vatten
  • 1 msk mild vitvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad basilika el. 1 msk torkad
  • 2 msk oliv- eller rapsolja

Gör så här

1
1. Skölj salladen och dela den i bitar. Lägg upp på ett större fat.

2

3
2. Dela och kärna ur avocadon. Gröp ur avocadoköttet med en liten sked.

4

5
3. Dela osten i mindre bitar och halvera tomaterna. Lägg upp allt på salladen

6

7
4. Blanda vinäger, vatten peppar, örter och olja. Häll dressingen över salladen.


Kommentar:
237 kcal per portion
E% 11 procent protein, 82 procent fett, 7 procent kolhydrater