Du behöver
- Antal portioner: 8
- 500 g blötlagda borlottibönor
- 2 röda paprikor
- 4 salladslökar
- 100 g getost
- salt och peppar efter smak
- VINÄGRETT
- 1 dl färskpressad limejuice
- 2 msk vatten
- 2 chilifrukter, röda (testa styrkan på chilin och ta mindre om du vill ha en mildare smak)
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 2 tsk honung
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 0,5 tsk salt
- 1 dl olivolja
Gör så här
1
1. Koka bönorna i tryckkokare i 10 minuter på högt tryck. Ta av den från plattan, låt trycket sjunka naturligt. Det går också bra att koka bönorna i en vanlig kastrull enligt anvisning på förpackningen.
2
3
2. Sätt ugnen på 275 grader. Skär av toppen av paprikorna och cirka 1 cm i botten. Skär upp dem längst ena sidan och ta bort kärnorna. Lägg dem med skinnet uppåt på en plåt. Stek i ugnen tills skinnet börjar svartna och resa sig, cirka 10 minuter.
4
5
3. Låt den grillade paprikan svalna något. Dra bort skinnet och strimla den.
6
7
4. Lägg vinägrettens ingredienser, utom oljan i en mixer. Mixa långsamt ner olivoljan tills dressingen tjocknar.
8
9
5. Strimla salladslöken. Blanda bönorna, paprikan och salladslöken i en stor skål. Häll tre fjärdedelar av dressingen över salladen.
10
11
6. Låt bönsalladen vila i kylen tills den är kall. Smula över getosten och häll över resten av dressingen vid serveringen.
369 kcal per portion
E% 20 procent protein, 45 procent fett, 35 procent kolhydrater
Koka gärna bönorna i tryckkokare så går det snabbt och enkelt, men det går även bra att använda en vanlig kastrull. Koka då bönorna enligt anvisning på förpackningen.