Du behöver

  • Antal portioner: 8
  • 500 g blötlagda borlottibönor
  • 2 röda paprikor
  • 4 salladslökar
  • 100 g getost
  • salt och peppar efter smak
  • VINÄGRETT
  • 1 dl färskpressad limejuice
  • 2 msk vatten
  • 2 chilifrukter, röda (testa styrkan på chilin och ta mindre om du vill ha en mildare smak)
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 2 tsk honung
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja

Gör så här

1
1. Koka bönorna i tryckkokare i 10 minuter på högt tryck. Ta av den från plattan, låt trycket sjunka naturligt. Det går också bra att koka bönorna i en vanlig kastrull enligt anvisning på förpackningen.

2

3
2. Sätt ugnen på 275 grader. Skär av toppen av paprikorna och cirka 1 cm i botten. Skär upp dem längst ena sidan och ta bort kärnorna. Lägg dem med skinnet uppåt på en plåt. Stek i ugnen tills skinnet börjar svartna och resa sig, cirka 10 minuter.

4

5
3. Låt den grillade paprikan svalna något. Dra bort skinnet och strimla den.

6

7
4. Lägg vinägrettens ingredienser, utom oljan i en mixer. Mixa långsamt ner olivoljan tills dressingen tjocknar.

8

9
5. Strimla salladslöken. Blanda bönorna, paprikan och salladslöken i en stor skål. Häll tre fjärdedelar av dressingen över salladen.

10

11
6. Låt bönsalladen vila i kylen tills den är kall. Smula över getosten och häll över resten av dressingen vid serveringen.


Kommentar:
369 kcal per portion
E% 20 procent protein, 45 procent fett, 35 procent kolhydrater

Koka gärna bönorna i tryckkokare så går det snabbt och enkelt, men det går även bra att använda en vanlig kastrull. Koka då bönorna enligt anvisning på förpackningen.