Du behöver
- Satsen ger ca 1,5 liter röra
- 0,5 dl pinjenötter
- 2 gula lökar
- 4 selleristjälkar med blad
- 2 auberginer
- 1 dl olivolja
- 2 burkar konserverade körsbärstomater
- 150 g gröna oliver, kärna ur och hacka
- 7 msk balsamicovinäger
- 3 msk inlagd kapris
- 0,5 tsk salt
- torkad röd stark chilipeppar efter smak
Gör så här
1
1. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och rosta pinjenötterna under omrörning tills de fått lite färg.
2
Skala och hacka löken. Skär sellerin i halvcentimetertjocka skivor. Skär auberginen i 2 cm stora bitar.
3
4
2. Värm upp oljan i en tryckkokare eller i en vanlig gryta. Stek lök och selleri tills de mjuknar, cirka 2 minuter. Lägg i aubergine, tomater, oliver, balsamicovinäger, kapris, salt och chilipeppar. Sätt på locket och koka tills allt blivit mjukt. Det tar 8 minuter i tryckkokaren på högt tryck, några minuter längre i en vanlig gryta.
5
6
3. Vill du ha en slät röra så kör den i en mixer. Lägg röran i en skål och toppa med pinjenötter. Servera varm eller kall.
97 kcal per deciliter
E% 5 procent protein, 80 procent fett, 16 procent kolhydrater
Sötsyrlig aubergineröra med tomat och oliver. Servera caponatan varm eller kall som dipp eller tillbehör till en god sallad.