Caponata

Du behöver Satsen ger ca 1,5 liter röra 0,5 dl pinjenötter 2 gula lökar 4 selleristjälkar med blad 2 auberginer 1 dl olivolja 2 burkar...


15 portioner

Du behöver

  • Satsen ger ca 1,5 liter röra
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 gula lökar
  • 4 selleristjälkar med blad
  • 2 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater
  • 150 g gröna oliver, kärna ur och hacka
  • 7 msk balsamicovinäger
  • 3 msk inlagd kapris
  • 0,5 tsk salt
  • torkad röd stark chilipeppar efter smak

Gör så här

1
1. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och rosta pinjenötterna under omrörning tills de fått lite färg.

2
Skala och hacka löken. Skär sellerin i halvcentimetertjocka skivor. Skär auberginen i 2 cm stora bitar.

3

4
2. Värm upp oljan i en tryckkokare eller i en vanlig gryta. Stek lök och selleri tills de mjuknar, cirka 2 minuter. Lägg i aubergine, tomater, oliver, balsamicovinäger, kapris, salt och chilipeppar. Sätt på locket och koka tills allt blivit mjukt. Det tar 8 minuter i tryckkokaren på högt tryck, några minuter längre i en vanlig gryta.

5

6
3. Vill du ha en slät röra så kör den i en mixer. Lägg röran i en skål och toppa med pinjenötter. Servera varm eller kall.


Kommentar:
97 kcal per deciliter
E% 5 procent protein, 80 procent fett, 16 procent kolhydrater

Sötsyrlig aubergineröra med tomat och oliver. Servera caponatan varm eller kall som dipp eller tillbehör till en god sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top