Lantbröd med örter

Du behöver 1/2 liter vatten 50 g jäst 1/4 dl rapsolja 1/2 msk salt 5 1/2 dl havregryn 1 liter vetemjöl 1/2 dl hackade färska...


2 portioner

Du behöver

  • 1/2 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 1/4 dl rapsolja
  • 1/2 msk salt
  • 5 1/2 dl havregryn
  • 1 liter vetemjöl
  • 1/2 dl hackade färska örter, exempelvis oregano, basilika eller mejram
  • 1/2 dl hackade oliver (går att utesluta)

Gör så här

1
1. Blanda ljummet vatten och jäst. Blanda i olja, salt, havregryn och nästan allt mjöl. Blanda till en seg och smidig deg, gärna i maskin ca 8 min. Tillsätt örter och oliver i slutet av bearbetningen. Låt jäsa en tim.

2

3
2. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i 4 delar som du rullar till runda bullar. Platta ut bullarna och rulla ihop dem och forma till fina limpor. Lägg två limpor på varje plåt med skarven nedåt. Låt jäsa ca 1 tim i kall ugn.

4

5
3. Ta ut plåtarna och sätt ugnen på 200 grader. Längst ner på botten av ugnen ställer du en liten ugnsform med vatten som får bilda ånga.

6

7
4. Grädda brödet i ca 25-30 min. Låt svalna utan bakduk.


Kommentar:
18 KCAL PER PORTION
E% 27 proc protein, 64 proc fett, 9 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top