Pocherad frukt

Du behöver 2 dl färskpressad äppeljuice 1 dl vitt vin 1 msk råsocker 1 kanelstång 1 nypa malen muskotnöt 3 fasta ekologiska äpplen 3 fasta...


5 portioner

Du behöver

  • 2 dl färskpressad äppeljuice
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk råsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 nypa malen muskotnöt
  • 3 fasta ekologiska äpplen
  • 3 fasta ekologiska päron
  • 1 ekologisk apelsin
  • 1 ekologisk citron
  • 1 dl torkade tranbär
  • lite malen kanel

Gör så här

1
1. Blanda äppeljuice, vin råsocker, kanelstång och muskotnöt i en tryckkokare. Koka upp lagen och låt puttra någon minut.

2

3
2. Skala, kärna ur och skär äpplena och päronen i bitar. Riv skalet på apelsinen och citronen.

4

5
3. Lägg i äpplen, päron och skal från citrusfrukterna i tryckkokaren och sätt på locket och koka upp. Koka på högt tryck i 1 minut. Om du använder en vanlig kastrull så kokar du några minuter tills frukten är mjuk.

6

7
4. Plocka upp frukten med en hålslev och lägg i en skål. Koka ihop lagen tills hälften återstår.

8

9
5. Häll lagen över frukten och rör i de torkade tranbären. Täck över och låt stå i kylskåp i minst 2 timmar.

10

11
6. Filéa apelsinklyftorna och rör i dem. Lägg upp fruktkompotten i dessertskålar och pudra över lite kanel.


Kommentar:
116 kcal per portion
E% 3 procent protein, 2 procent fett, 95 procent kolhydrater

Kryddigt, gott och nyttigt! Här används tryckkokare, men det går också bra med en vanlig kastrull.

Alkoholen kokar bort och finns inte kvar vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top