Du behöver
- 2 rödlökar
- 1/2 msk olivolja
- 4 portioner polentagryn
- 2 dl finriven vällagrad ost
- salt, svartpeppar
- 2 medelstora squash
- 1 dl vetemjöl
- 1 pkt tempura friteringspanad (Asienhyllan)
- olja att fritera i
- ca 15 körsbärstomater
- salt, svartpeppar
- 1 msk flagad mandel
Gör så här
1
Tärna löken, fräs den mjuk i lite olja. Tillsätt polenta och vatten efter askens beskrivning, koka till gröt under omrörning 8–
2
10 minuter. Rör om ofta. Blanda i ost, smaka av med salt och peppar.
3
Hetta upp 5–6 centimeter olja i tjockbottnad kastrull, stäng av spisfläkten. Oljan ska vara runt 180 grader.
4
Snedskiva squasharna centimetertjockt, vänd i vetemjöl. Vispa ut tempuramixen med vatten. Vänd 4–5 mjölade grönsaksskivor i sänder i mixen, fritera 3–4 minuter.
5
Halvera tomaterna, salta, peppra och strö på mandelflagor.
Näringsvärde: Kcal 540, fett 26 g, kolhydrater 58 g, fibrer 5 g