Ostpolenta med friterad squash

Du behöver 2 rödlökar 1/2 msk olivolja 4 portioner polentagryn 2 dl finriven vällagrad ost salt, svartpeppar 2 medelstora squash 1 dl vetemjöl 1 pkt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 rödlökar
  • 1/2 msk olivolja
  • 4 portioner polentagryn
  • 2 dl finriven vällagrad ost
  • salt, svartpeppar
  • 2 medelstora squash
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 pkt tempura friteringspanad (Asienhyllan)
  • olja att fritera i
  • ca 15 körsbärstomater
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk flagad mandel

Gör så här

1
Tärna löken, fräs den mjuk i lite olja. Tillsätt polenta och vatten efter askens beskrivning, koka till gröt under omrörning 8–

2
10 minuter. Rör om ofta. Blanda i ost, smaka av med salt och peppar.

3
Hetta upp 5–6 centimeter olja i tjockbottnad kastrull, stäng av spisfläkten. Oljan ska vara runt 180 grader.

4
Snedskiva squasharna centimetertjockt, vänd i vetemjöl. Vispa ut tempuramixen med vatten. Vänd 4–5 mjölade grönsaksskivor i sänder i mixen, fritera 3–4 minuter.

5
Halvera tomaterna, salta, peppra och strö på mandelflagor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 540, fett 26 g, kolhydrater 58 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top