Aioli med dill

Du behöver 1 tsk vinäger 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 dl matolja 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor, pressade 1 msk finhackad dill salt, vitpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1 tsk vinäger
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl matolja
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk finhackad dill
  • salt, vitpeppar

Gör så här

1
1. För att aiolin inte ska skära sig måste alla ingredienser vara rumstempererade. Blanda vinäger, äggulor och senap.

2

3
2. Rör försiktigt i oljan, lite i taget. Vispa under tiden. Rör i vitlök och dill.

4

5
3. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
113 KCAL PER MATSKED
E% 1 procent protein, 98 procent fett, 1 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top