Fläder- och citronglaze

Du behöver 1/2 urkärnad röd chili, t ex spansk peppar 1 dl färskpressad äppeljuice saft och rivet skal från 1 citron 2 dl koncentrerad flädersaft...

Tillagningstid: 10 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1/2 urkärnad röd chili, t ex spansk peppar
  • 1 dl färskpressad äppeljuice
  • saft och rivet skal från 1 citron
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Strimla chilin och blanda med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på medelvärme utan lock i 3–5 minuter. Rör om då och då. Ställ åt sidan att svalna.

2
Häll upp i lufttät burk eller flaska och förvara i kylskåp i upp till två veckor.


Kommentar:
Passar till vit fisk.
Receptet kommer från Lisa Lemkes bok “Till grillat” (Bonnier Fakta).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top