Du behöver
- 3 st stora tomater
- 1 st lök stor gul
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk worcestershiresås
- 2 krm liquid smoke
- 3 msk farinsocker brunt
- 2 msk tomatpuré
- salt och grovmalen svartpeppar
- tabasco
Gör så här
1
Hacka tomater, lök, vitlök och paprika grovt. Hetta upp en kastrull med olivoljan och stek de hackade grönsakerna i någon minut på hög värme. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme under lock i 10 minuter. Rör om då och då.
2
Mixa såsen slät med stavmixer och smaka eventuellt av med mer tabasco, salt och peppar. Servera såsen varm eller ljummen.
Såsen passar till fläsk och nöt.
Receptet kommer från Lisa Lemkes bok “Till grillat” (Bonnier Fakta).