Örtrub

Du behöver 2 msk salt rökt 1 msk persillade 2 msk dragon torkad 2 msk torkad timjan 2 tsk farinsocker 2 tsk svartpeppar grovmalen Gör...

Tillagningstid: 5 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 msk salt rökt
  • 1 msk persillade
  • 2 msk dragon torkad
  • 2 msk torkad timjan
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk svartpeppar grovmalen

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser i en mortel och stöt försiktigt samman allt. Blandningen ska inte bli helt krossad utan mest bara blandas.

2
Förvara i en lufttät burk i skafferiet där den håller sig i ett par månader.


Kommentar:
Receptet ger cirka 1 1/2 dl.
Passar till fisk, kyckling och lamm.
Receptet kommer från Lisa Lemkes bok “Till grillat” (Bonnier Fakta).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top