Råa grönsaker med syrad grädde

Du behöver Dip 2 dl gräddfil 2 msk skuren gräslök 2 msk riven pepparrot 1 citron, det yttersta rivna skalet och saften salt Grönsaker 1/2...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Dip
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk skuren gräslök
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 citron, det yttersta rivna skalet och saften
  • salt
  • Grönsaker
  • 1/2 knippe grön sparris
  • 1/2 knippe rädisor
  • några morötter
  • 4 stänger blekselleri
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

1
Häll gräddfilen i ett kaffefilter i en tratt och låt rinna av några timmar i kylen. Blanda med övriga ingredienser till dippen, smaka av med salt.

2
Skala (de som behövs) och ansa grönsakerna och skär dem i ätvänliga bitar. Lägg i kallt vatten i några timmar så de blir riktigt krispiga.


Kommentar:
Tips! Små kalla färskpotatisar kokta i mycket salt är också goda att dippa. Skrubba potatisarna och koka dem i överdrivet saltat vatten. Beräkna 1 dl grovt havssalt per liter vatten. Häll bort vattnet när de är mjuka, ånga av väl och låt kallna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top