Du behöver
- Dip
- 2 dl gräddfil
- 2 msk skuren gräslök
- 2 msk riven pepparrot
- 1 citron, det yttersta rivna skalet och saften
- salt
- Grönsaker
- 1/2 knippe grön sparris
- 1/2 knippe rädisor
- några morötter
- 4 stänger blekselleri
- 2 tsk olivolja
Gör så här
1
Häll gräddfilen i ett kaffefilter i en tratt och låt rinna av några timmar i kylen. Blanda med övriga ingredienser till dippen, smaka av med salt.
2
Skala (de som behövs) och ansa grönsakerna och skär dem i ätvänliga bitar. Lägg i kallt vatten i några timmar så de blir riktigt krispiga.
Tips! Små kalla färskpotatisar kokta i mycket salt är också goda att dippa. Skrubba potatisarna och koka dem i överdrivet saltat vatten. Beräkna 1 dl grovt havssalt per liter vatten. Häll bort vattnet när de är mjuka, ånga av väl och låt kallna.