Nässelpesto

Du behöver 5 dl färska nässlor 1–1 1/2 dl skållad sötmandel 1 vitlöksklyfta, hackad 1 dl riven parmesanost 1/2–1 dl olivolja extra virgine örtsalt och...


1 portion

Du behöver

  • 5 dl färska nässlor
  • 1–1 1/2 dl skållad sötmandel
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2–1 dl olivolja extra virgine
  • örtsalt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Rensa, skölj och förväll nässlorna en kort stund i kokande vatten. Krama ur dem ordentligt och hacka grovt.

2

3
2. Skålla mandlarna i kokande vatten, skölj dem under kallt vatten och dra av skalen. Låt mandlarna torka på ett papper.

4

5
3. Lägg nässelhacket, vitlöksklyftan, de skållade mandlarna och den rivna osten i en matberedare. Mixa allt till en finfördelad massa.

6

7
4. Droppa ner olivolja i en fin stråle, lite i taget till lagom konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till pasta eller crostini. Kan sparas några dagar i kylen.


Kommentar:
Smaken blir en aning mjukare när man förväller nässlorna. Vill du kan du förstås använda späda nässlor direkt utan att förvälla dem.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top