Chorizofyllda paprikor med tomatsås

Du behöver 3 starka chorizokorvar, ca 250 g 1 liten zucchini 1 gul lök 150 g chevre 1 burk/tetra vita bönor 1 citron 4–6 stora...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 starka chorizokorvar, ca 250 g
  • 1 liten zucchini
  • 1 gul lök
  • 150 g chevre
  • 1 burk/tetra vita bönor
  • 1 citron
  • 4–6 stora paprikor av valfri färg
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 burk/tetra tomater, helst körsbärstomater
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Tärna chorizon fint. Riv zucchini och lök grovt. Smula eller tärna osten fint (behåll kanten). Spola av och mosa bönorna. Tvätta och raspa zesten (det yttersta skalet) av citronen och pressa ur saften. Blanda allt, salta och peppra.

3
Skär bort ett litet lock från varje paprika och putsa rent från kärnor och vita hinnor.

4
Fyll paprikorna med chorizoblandningen, på med locken och placera stående i en trång ugnsfast form. Baka i ugn cirka 20 minuter.

5
Tomatsåsen Hacka vitlöken fint och fräs i lite olja. Tillsätt tomat, honung och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Servera med de ugnsbakade paprikorna.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 429
Fett 23 g
Kolhydrater 21 g
Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top