Du behöver

  • 100 g fetaost
  • 1 dl yoghurt
  • chiliflakes
  • salt
  • 200 g bönor
  • 1 kg späda morötter
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • 200 g färsk spenat
  • 16–20 små tomater (cocktail eller liknande)
  • 300 g oliver

Gör så här

1
1. Mosa fetaosten, blanda med yoghurt. Smaka av med chiliflakes och salt.

2

3
2. Koka bönorna ett par minuter. Koka morötterna 5–7 minuter.

4

5
3. Blanda vitlök, olja, vinäger, salt och svartpeppar. Häll över bönor och morötter, men spara en skvätt till spenat och tomater.

6

7
4. Skölj spenaten väl. Skölj tomaterna och dela i halvor. Lägg upp på serveringsfat tillsammans med bönor, morötter och oliver.

8

9
5. Servera med fetaostkrämen.


Kommentar:
235 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 60 proc fett, 29 proc kolhydrater