Du behöver
- 100 g fetaost
- 1 dl yoghurt
- chiliflakes
- salt
- 200 g bönor
- 1 kg späda morötter
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- svartpeppar
- 200 g färsk spenat
- 16–20 små tomater (cocktail eller liknande)
- 300 g oliver
Gör så här
1
1. Mosa fetaosten, blanda med yoghurt. Smaka av med chiliflakes och salt.
2
3
2. Koka bönorna ett par minuter. Koka morötterna 5–7 minuter.
4
5
3. Blanda vitlök, olja, vinäger, salt och svartpeppar. Häll över bönor och morötter, men spara en skvätt till spenat och tomater.
6
7
4. Skölj spenaten väl. Skölj tomaterna och dela i halvor. Lägg upp på serveringsfat tillsammans med bönor, morötter och oliver.
8
9
5. Servera med fetaostkrämen.
235 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 60 proc fett, 29 proc kolhydrater