Du behöver
- 1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
- 2 msk olja
- salt
- Herbes de Provence
- 1 knippe salladslök
- 1 kruka krispsallat eller liknande
- 2 askar cocktailtomater
- 1 dl vinägrett
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen. Skär den i halvor eller kvartar. Blanda med olja, salt och Herbes de Provence. Grilla i ugnen i 25–45 minuter beroende på potatisens storlek.
2
3
2. Hacka salladslöken. Dela salladen i mindre bitar.
4
5
3. Skär tomaterna i halvor. Är det fina tomater så lägg dem i salladen som de är. Om de inte smakar så mycket baka dem i ugn på låg värme, 100 grader, i 30–40 minuter.
6
7
4. Blanda grillad potatis med lök, sallad och tomater. Ringla över vinägrett.
260 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 26 proc fett, 57 proc kolhydrater