Du behöver

  • 1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 2 msk olja
  • salt
  • Herbes de Provence
  • 1 knippe salladslök
  • 1 kruka krispsallat eller liknande
  • 2 askar cocktailtomater
  • 1 dl vinägrett

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen. Skär den i halvor eller kvartar. Blanda med olja, salt och Herbes de Provence. Grilla i ugnen i 25–45 minuter beroende på potatisens storlek.

2

3
2. Hacka salladslöken. Dela salladen i mindre bitar.

4

5
3. Skär tomaterna i halvor. Är det fina tomater så lägg dem i salladen som de är. Om de inte smakar så mycket baka dem i ugn på låg värme, 100 grader, i 30–40 minuter.

6

7
4. Blanda grillad potatis med lök, sallad och tomater. Ringla över vinägrett.


Kommentar:
260 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 26 proc fett, 57 proc kolhydrater