Wokad fläskkarré med svamp och purjo

Du behöver 4 prt jasminris 600 g fläskkarré i skivor 1 tsk salt 2 msk soja 2 tsk strösocker 2 msk vitt vin 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 600 g fläskkarré i skivor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk vitt vin
  • 2 msk sesamolja
  • 6 st champinjoner (ca 240 g)
  • 2 st purjolök
  • jordnötsolja till stekning
  • 1.5 st röda chilifrukter urkärnade, skivade
  • 6 cm ingefära riven
  • salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Strimla fläskkarrén tunt på tvären, blanda med salt, soja, socker, vin och sesamolja, låt marinera medan riset kokar.

2
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

3
Borsta av och skär svampen i klyftor. Snitta upp och skölj purjon noga, skiva den vita delen.

4
Börja woka när riset är klart. Hetta upp olja i en stekpanna, stek köttet hastigt på hög värme, tillsätt sedan svamp, purjo, chili, ingefära och eventuell överbliven marinad, fräs ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 594, fett 27 g, kolhydrater 56 g, fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top