Du behöver
- 4 prt jasminris
- 600 g fläskkarré i skivor
- 1 tsk salt
- 2 msk soja
- 2 tsk strösocker
- 2 msk vitt vin
- 2 msk sesamolja
- 6 st champinjoner (ca 240 g)
- 2 st purjolök
- jordnötsolja till stekning
- 1.5 st röda chilifrukter urkärnade, skivade
- 6 cm ingefära riven
- salt nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Strimla fläskkarrén tunt på tvären, blanda med salt, soja, socker, vin och sesamolja, låt marinera medan riset kokar.
2
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
3
Borsta av och skär svampen i klyftor. Snitta upp och skölj purjon noga, skiva den vita delen.
4
Börja woka när riset är klart. Hetta upp olja i en stekpanna, stek köttet hastigt på hög värme, tillsätt sedan svamp, purjo, chili, ingefära och eventuell överbliven marinad, fräs ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera.
Näringsvärde: Kcal 594, fett 27 g, kolhydrater 56 g, fibrer 3 g