Du behöver

  • 1 kilo potatis, gärna färskpotatis
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 knippe dill
  • 5 salladslökar, hackad
  • 200 g fetaost
  • 100 g spenat
  • Ev grillade grönsaker, som paprika, zucchini, aubergine eller liknande.

Gör så här

1
1. Skala och koka potatisen.

2

3
2. Dela potatisarna i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll över citronsaft, olivolja, salt, peppar och grovhackad dill. Blanda runt.

4

5
3. Smula över fetaost och blanda varsamt ned salladslök och spenat i potatissalladen.

6

7
Om man vill ha salladen lite festligare kan man gärna tillsätta lite grönsaker direkt från grillen, exempelvis paprika, zucchini eller aubergine.


Kommentar:
Passar både på buffébordet och i matlådan.

380 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 39 procent fett, 46 procent kolhydrater