Du behöver
- 1 kilo potatis, gärna färskpotatis
- 2 msk färskpressad citronsaft
- 2 msk olivolja
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1 knippe dill
- 5 salladslökar, hackad
- 200 g fetaost
- 100 g spenat
- Ev grillade grönsaker, som paprika, zucchini, aubergine eller liknande.
Gör så här
1
1. Skala och koka potatisen.
2
3
2. Dela potatisarna i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll över citronsaft, olivolja, salt, peppar och grovhackad dill. Blanda runt.
4
5
3. Smula över fetaost och blanda varsamt ned salladslök och spenat i potatissalladen.
6
7
Om man vill ha salladen lite festligare kan man gärna tillsätta lite grönsaker direkt från grillen, exempelvis paprika, zucchini eller aubergine.
Passar både på buffébordet och i matlådan.
380 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 39 procent fett, 46 procent kolhydrater