Du behöver
- UGNSBAKADE RABARBER
- 4–5 lagom tjocka rabarber
- 1/2 dl strösocker
- PANNACOTTA
- 3 dl valfri grädde
- 1 dl rabarberspad/röd utspädd saft
- 1 dl gelésocker
- GARNERING
- 2 dl vispad grädde
- Skalet från 1 lime
Gör så här
1
1. Skölj och dela rabarbern på mitten på längden. Skär sneda bitar cirka 4 centimeter långa.
2
3
2. Lägg i botten på en form. Strö över socker och sätt in i ugnen på 150 grader cirka 20 minuter.
4
5
3. Mät upp en deciliter av spadet från rabarbern. Fyll eventuellt på med röd saft.
6
7
4. Blanda grädde, spad/saft och gelésocker i en kastrull. Koka upp, koka 1/2 minut.
8
9
5. Häll upp i kopparna men inte ända upp, ställ i kylen.
10
11
6. Vid servering, fördela rabarbern ovanpå, klicka över grädde, strö över limeskal.
Receptet är hämtat ur ”Stora Festboken” från Icakuriren.
305 KCAL PER PORTION
E% 2 proc protein, 73 proc fett, 24 proc kolhydrater.