Rabarberlyx

Du behöver UGNSBAKADE RABARBER 4–5 lagom tjocka rabarber 1/2 dl strösocker PANNACOTTA 3 dl valfri grädde 1 dl rabarberspad/röd utspädd saft 1 dl gelésocker GARNERING...


8 portioner

Du behöver

  • UGNSBAKADE RABARBER
  • 4–5 lagom tjocka rabarber
  • 1/2 dl strösocker
  • PANNACOTTA
  • 3 dl valfri grädde
  • 1 dl rabarberspad/röd utspädd saft
  • 1 dl gelésocker
  • GARNERING
  • 2 dl vispad grädde
  • Skalet från 1 lime

Gör så här

1
1. Skölj och dela rabarbern på mitten på längden. Skär sneda bitar cirka 4 centimeter långa.

2

3
2. Lägg i botten på en form. Strö över socker och sätt in i ugnen på 150 grader cirka 20 minuter.

4

5
3. Mät upp en deciliter av spadet från rabarbern. Fyll eventuellt på med röd saft.

6

7
4. Blanda grädde, spad/saft och gelésocker i en kastrull. Koka upp, koka 1/2 minut.

8

9
5. Häll upp i kopparna men inte ända upp, ställ i kylen.

10

11
6. Vid servering, fördela rabarbern ovanpå, klicka över grädde, strö över limeskal.


Kommentar:
Receptet är hämtat ur ”Stora Festboken” från Icakuriren.

305 KCAL PER PORTION
E% 2 proc protein, 73 proc fett, 24 proc kolhydrater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top