Färska vårrullar med räkor

Du behöver Nuoc chamsås: 0.75 dl råsocker 0.5 dl fisksås 0.5 msk risvinäger 3 msk limesaft 1 st chili finhackad 2 st vitlöksklyftor finhackade Fyllning:...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Nuoc chamsås:

0.75 dl råsocker
0.5 dl fisksås
0.5 msk risvinäger
3 msk limesaft
1 st chili finhackad
2 st vitlöksklyftor finhackade

Fyllning:

100 g risnudlar smala
1 kg räkor färska med skal
2 st morötter skalade
0.5 st gurka skalad, urkärnad
5 st salladslökar
2 kruka mynta
2 kruka koriander
1 st rispapper stor förpackning, finns i välsorterade mataffärer och asiatiska butiker
bladsallad

Gör så här

1
Börja med Nuoc chamsåsen. Lös upp sockret i 1 1/4 deciliter hett vatten. Tillsätt övriga ingredienser.

2
Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen, spola med kallt vatten, låt rinna av, klipp i mindre bitar. Skala räkorna. Skär morot och gurka tunt i cirka 5 centimeter långa strimlor. Skiva salladslöken. Plocka bladen av örterna.

3
Lägg en kökshandduk på en skärbräda. Blöt ett rispapper i taget i en tallrik med varmt vatten. Lägg pappret på handduken, vik handduken över och sug upp överflödigt vatten. Lägg nudlar, räkor, morot, gurka och örter i ena änden av pappret. Vik in sidorna över fyllningen och rulla till en rulle. Rulla cirka 20 stycken. Rullarna som är klara kan vänta på en tallrik med en fuktad kökshandduk över.

4
Häll upp dippsås i fyra skålar så att alla får en egen. Svep rullen i ett salladsblad, doppa i såsen, njut!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top