Prinsesstårta

Du behöver 1 st tårtbotten tredelad 4 dl vaniljkräm eller marsansås 2 dl hallonsylt fast 2 st gelatinblad 3 dl vispgrädde 1 tsk florsocker 1...

Tillagningstid: 30 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 1 st tårtbotten tredelad
  • 4 dl vaniljkräm eller marsansås
  • 2 dl hallonsylt fast
  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk florsocker
  • 1 st marsipanlock (210 g)

Att garnera med:

florsocker äkta ros eller marsipanros

Gör så här

1
1. Lägg den understa av tårtbottnarna på ett tårtfat, skydda kanterna med bitar av smörpapper. Bred hälften av vaniljkrämen på den bottnen.

2
2. Bred hälften av hallonsylten på nästa botten. Lägg den med syltsidan nedåt på understa bottnen.

3
3. Bred resten av vaniljkrämen på mellanbottnens ovansida. Bred resten av sylten på översta bottnen, lägg den på mellanbottnen.

4
4. Blötlägg gelatinbladen. smält dem enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädden ganska fast, söta med en aning florsocker. Vänd ner gelatinet i grädden och bred den kupigt på översta tårtbottnen.

5
5. Gör gräddytan slät och fin. Det går enklast med med en stekspade doppad i varmt vatten.

6
6. Rulla ut marsipanlocket enligt anvisningarna på asken. Forma och håll in kanten snävt vid tårtans bas. Strö över florsocker och garnera med en äkta ros eller en marsipanros. Förvara tårtan kallt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top