Rabarberchutney

Du behöver 300 g späda rabarber 2 dl råsocker 1 rödlök 1/2 msk färskriven ingefära 1 röd chilifrukt 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar...


1 portion

Du behöver

  • 300 g späda rabarber
  • 2 dl råsocker
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk färskriven ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1. Skär rabarbern i bitar på cirka två centimeter och skiva rödlöken tunt. Kärna ur chilin och finhacka den.

2

3
2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt socker och rabarber smälta på svag värme. Sjud i cirka tjugo minuter. Rör om försiktigt någon gång under tiden. Viktigt är att du

4
inte använder aluminiumkastrull, eftersom oxalsyran i rabarbern frigör aluminium.

5

6
3. Smaka av och låt chutneyn kallna. Häll upp i glasburk med lock och förvara svalt.


Kommentar:
FOTO: INA AGENCY

46 KCAL PER MATSKED E% 3 proc protein, 1 proc fett, 96 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top