Du behöver
- 300 g späda rabarber
- 2 dl råsocker
- 1 rödlök
- 1/2 msk färskriven ingefära
- 1 röd chilifrukt
- 1 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
1
1. Skär rabarbern i bitar på cirka två centimeter och skiva rödlöken tunt. Kärna ur chilin och finhacka den.
2
3
2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt socker och rabarber smälta på svag värme. Sjud i cirka tjugo minuter. Rör om försiktigt någon gång under tiden. Viktigt är att du
4
inte använder aluminiumkastrull, eftersom oxalsyran i rabarbern frigör aluminium.
5
6
3. Smaka av och låt chutneyn kallna. Häll upp i glasburk med lock och förvara svalt.
FOTO: INA AGENCY
46 KCAL PER MATSKED E% 3 proc protein, 1 proc fett, 96 proc kolhydrater