Jordgubbsparfait

Du behöver PARFAIT 300 g jordgubbar 100 g syltsocker 2 äggulor 3 dl vispgrädde TILL SERVERING 2 liter färska jordgubbar Gör så här 1 1....


8 portioner

Du behöver

  • PARFAIT
  • 300 g jordgubbar
  • 100 g syltsocker
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • TILL SERVERING
  • 2 liter färska jordgubbar

Gör så här

1
1. Lägg jordgubbar och syltsocker i en kastrull. Sätt plattan på medelvärme och koka upp. Låt koka under omrörning cirka 5 minuter. Låt svalna.

2

3
2. Vispa ner äggulorna i den kalla jordgubbssylten.

4

5
3. Vispa grädden och blanda allt. Häll upp i små portionsglas av plast eller i en sockerkaksform. Ställ in i frysen minst 3 timmar, gärna till nästa dag.

6

7
4. Bör stå cirka 20–30 minuter i rumstemperatur före servering. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp den på ett fat. Servera med färska jordgubbar.


Kommentar:
FOTO: DREAMSTIME

263 KCAL PER PORTION E% 3 proc protein, 58 proc fett, 39 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top