Du behöver
- PARFAIT
- 300 g jordgubbar
- 100 g syltsocker
- 2 äggulor
- 3 dl vispgrädde
- TILL SERVERING
- 2 liter färska jordgubbar
Gör så här
1
1. Lägg jordgubbar och syltsocker i en kastrull. Sätt plattan på medelvärme och koka upp. Låt koka under omrörning cirka 5 minuter. Låt svalna.
2
3
2. Vispa ner äggulorna i den kalla jordgubbssylten.
4
5
3. Vispa grädden och blanda allt. Häll upp i små portionsglas av plast eller i en sockerkaksform. Ställ in i frysen minst 3 timmar, gärna till nästa dag.
6
7
4. Bör stå cirka 20–30 minuter i rumstemperatur före servering. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp den på ett fat. Servera med färska jordgubbar.
FOTO: DREAMSTIME
263 KCAL PER PORTION E% 3 proc protein, 58 proc fett, 39 proc kolhydrater