Parmesangratinerad aubergine

Du behöver 1 stor aubergine salt 1 ägg 2 pressade vitlöksklyftor 100 g parmesan, riven Gör så här 1 1 Skiva auberginen i centimetertjocka skivor....


4 portioner

Du behöver

  • 1 stor aubergine
  • salt
  • 1 ägg
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 100 g parmesan, riven

Gör så här

1
1 Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Strö rikligt med salt över skivorna och låt stå cirka en timme.

2
2 Torka av skivorna.

3
3 Blanda ägg, vitlök och parmesan. Vänd skivorna i smeten.

4
4 Förstek ett par minuter på varje sida i panna. Grilla sedan ytterligare ett par minuter.


Kommentar:
208 KCAL PER PORTION
E% 24 proc protein, 66 proc fett, 10 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top