Läsar-recept

Blåbärspaj – glutenfri

Du behöver Pajbotten 150gr smält smör 1 ägg 1 dl Sötrix/Sukrin 3 dl mandelmjöl ½ dl kokosflingor 1 tsk bakpulver Fyllning 3 dl gräddfil ½...

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • Pajbotten
  • 150gr smält smör
  • 1 ägg
  • 1 dl Sötrix/Sukrin
  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl gräddfil
  • ½ dl sötrix/sukrin
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ägg
  • 5 dl blåbär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2

3
Smält smöret och använd av detta till att smöra en pajform.

4
Blanda sedan smöret med resten av ingredienserna till pajbotten. Häll smeten i pajformen och förgrädda i ca 5 minuter (under tiden fyllningen görs) tills ovansidan av bottnen känns torr.

5

6
Rör ihop gräddfilen, sötningen, vanilj och ägget till en slät massa. Blanda sedan i blåbären. Fördela fyllningen jämnt över pajbottnen och grädda i ungefär 20 minuter.

7
Ta sedan ut pajen och låt den svalna så att fyllningen stelnar något.

8

9
Servera med vispad grädde!

10

11
Innehåller ~4,5% kolhydrater och ~25% fett.

12
10 bitar/paj = >4 gram kolhydrater per bit.

13
8 bitar/paj = >5 gram kolhydrater per bit.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top